dinsdag 29 september 2009

Voor welk bedrag kan ik lenen?

Veel mensen zitten met de brandende vraag: "hoeveel kan ik lenen?". De simpele manier om uit te vinden hoeveel je kunt lenen is een rekenmachine op Internet gebruiken. Maar het probleem met dat soort automatische rekenprogramma's is dat je nooit een nauwkeurig antwoord krijgt.

Als je echt het antwoord wilt hebben op de vraag hoeveel je kunt lenen dan kun je het beste aankloppen bij een adviseur. Natuurlijk zijn er tientallen, zo niet honderden adviseurs die jou graag willen helpen. Alleen moet je er achter zien te komen wie de beste adviseur voor jouw situatie is.

Nodig in elk geval altijd meerdere leningadviseurs uit. Luister naar je gevoel als je met een adviseur spreekt om te bepalen met welke leningadviseur je door 1 deur zou kunnen. Zorg dat je begrijpt wat het advies inhoudt en dat je goed met je adviseur kunt overleggen. Zorg ervoor dat niet alles aan je voorbijgaat omdat je zit te wachten tot je kunt tekenen.

Veel mensen zoeken naar een simpel antwoord op de vraag 'hoeveel kan ik lenen?'. Maar als je de beste aanbieding wilt krijgen moet je ook weten wat de bijzonderheden zijn van je nieuwe lening. Zaken als loopduur, maandelijkse lasten, rente, gekoppelde producten en nog veel meer moeten zijn uitgelegd door je financieel adviseur zodat je een goede beslissing kunt maken.

Pas als al die vragen beantwoord zijn weet je hoeveel je verantwoord kunt lenen. Bij de meeste geldverstrekkers teken je bij acceptatie van de lening dat je alles begrepen hebt. Zorg dat dit ook zo is.

0 reacties:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Direct lening oversluiten - Design by Dzelque Blogger Templates 2008