woensdag 30 september 2009

Snel Geld Lenen

Snel geld lenen kan tegenwoordig bijzonder makkelijk via Internet. Er zijn allerlei nieuwe vormen van leningen opgesprongen die vroeger nooit mogelijk waren, maar nu wel Via verschillende manieren kan er online snel een krediet, minilening of financiering worden aangevraagd. Omdat er zoveel aanbieders zijn die snel geld lenen aanbieden kun je, met een klein beetje onderzoek, al snel een hoop geld besparen op je nieuwe lening of minilening. In dit artikel vind je wat meer informatie over snel geld lenen en wat je kunt doen om zo snel mogelijk geld te lenen.

Een traditionele financiering afsluiten kost een hoop tijd, soms wel enkele weken. Als je snel geld wilt lenen zit je daar natuurlijk niet op te wachten. Soms zijn er van die momenten dat je het liefst dezelfde dag nog geld op je rekening krijgt gestort. Vroeger was dit ondenkbaar, maar Internet maakt echt snel geld lenen mogelijk. Op het moment dat je dus overweegt of je een traditionele financiering moet nemen of een van de nieuwere methodes dan is het niet alleen een kwestie van rentes vergelijken (wat je wel zou moeten doen), maar ook kijken naar de snelheid waarmee het geld wordt uitgekeerd. Persoonlijke leningen en doorlopende kredieten kunnen soms weken of zelfs maanden kosten om rond te komen. Ze zijn wel goedkoper, maar ook trager.

Met de huidige mogelijkheden voor met name minileningen is geld lenen niet langer een tijdrovende, moeilijke bezigheid, maar kan het gepiept zijn in enkele minuten. Soms moet je wat langer wachten voor je eerste aanvraag, maar dit hangt af van de aanbieder van wie je snel geld wilt lenen. De meeste aanbieders die werken met de snelste leningvorm, een mini lening of mini krediet, geven je de mogelijkheid om dezelfde dag het geld nog op je rekening te krijgen. Maar op het moment dat je voor de eerste keer zo’n lening gaat aanvragen zul je meestal iets langer moeten wachten. Ze vragen je dan om je ID kaart en bijvoorbeeld loonstrookje door te faxen en scannen. Dan zit er dus nog 1 werkdag minimaal in. Maar als je al eens eerder hebt aangevraagd dan kan het wel binnen een dag, vaak simpelweg door een SMS’je te sturen.

Snel geld lenen met een minilening is natuurlijk niet de goedkoopste manier van geld lenen. Omdat je snel geld leent zijn er meer kosten aan verbonden en je moet oppassen dat je niet achterkomt met betaling. Dat moet je natuurlijk doen bij elke leningvorm, maar een mini lening is toch nog een graadje erger. Bij de meeste minileningen (en overigens ook andere vormen van snel geld lenen) lopen de kosten al gauw hoog op als je niet op de afgesproken datum terugbetaalt. Er zijn heel wat gevallen bekend van mensen die dieper en dieper in de problemen wegzakten, alleen omdat ze de termijnen van hun minikrediet niet haalden. Soms kan de leningsom op die manier verdubbelen of uiteindelijk zelfs verviervoudigen (als dat een woord is :-))

Als je van plan ben snel geld te lenen voor een klein bedrag is er bij de ene aanbieder wel een BKR toets van toepassing en bij de andere niet. Het hangt er namelijk vanaf hoe groot of klein het bedrag is. Bedragen tot € 350 – € 500 zijn soms te lenen zonder een BKR toetsing door de geldverstrekker. Vaak hebben ze wel een kopie loonstrook en identiteitsbewijs nodig voor ze je snel geld lenen, maar dit is niet meer dan normaal. Geldverstrekkers hebben tenminste iets nodig om te checken of jouw leningaanvraag echt wel van een echt persoon afkomstig is. Maar het feit dat je voor kleine bedragen niet bang hoeft te zijn voor je BKR registraties is wel een enorm voordeel en een groot deel van het succes van minileningen.

Als je echter boven een bedrag van enkele honderden euro’s komt duurt het al snel langer voor je leningaanvraag wordt goed gekeurd. De BKR toets kan weliswaar bijna onmiddelijk worden gedaan door een geldverstrekker, maar dan moet jouw aanvraag voor snel geld lenen nog altijd langs de criteria van de bank of geldverstrekker. Je kunt je voorstellen dat bankmedewerkers niet echt een boodschap hebben aan jouw spoedaanvraag. Meestal zijn ze nog niet zo erg als ambtenaren, maar het zit er niet ver vanaf. Door de aanvraagprocedure heenkomen heeft dus soms nogal wat voeten in de Aarde.

Zoals met veel dingen is het bij geld lenen zo dat je meer betaalt als je het sneller wilt. Dat betekent dus automatisch ook dat als je langer kunt wachten, je een meer voordelige lening kunt krijgen. Er zijn van die momenten dat je het geld gisteren nodig hebt, maar als het even kan, bouw dan voor jezelf wat tijd in om goed te kunnen kijken en vergelijken. Het kan je best veel opleveren in bespaarde rente.

Op Internet zijn er bijzonder veel aanbieders die jou graag helpen als je snel geld wilt lenen. Soms kun je gewoon niet wachten en is dat de reden van snel geld lenen. Andere keren heb je wat meer tijd maar wil je het wel binnen een maand geregeld hebben. Hoe jouw situatie ook is, zorg dat je meerdere aanbieders vergelijkt als je snel geld wil lenen, zodat je de beste voorwaardes voor jouw situatie kunt uitkiezen.

Er zijn meerdere Internet aanbieders actief op deze markt en jij kunt daar als consument je voordeel mee doen. Het duurt misschien een half uur langer om aanbiedingen voor snel geld lenen te vergelijken, maar het is zeer zeker de moeite waard. En als je gaat vergelijken (ik weet dat ik dit al vaker heb gezegd, maar het is ook superbelangrijk) leg dan de verschillende voorwaarden ook naast elkaar. Bepaalde leningen beloven een heel lage rente, maar achteraf blijkt dan bijvoorbeeld dat die maar heel kort vaststaat. Bij andere leningen is de terugbetaaltijd weer heel kort (let daar vooral op bij minileningen!). Er zijn heel wat trucjes die er gebruikt worden om meer geld uit een leningnemer te halen, maar gelukkig kun je overal achter komen als je maar gewoon de moeite neemt om onderzoek te doen.

0 reacties:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Direct lening oversluiten - Design by Dzelque Blogger Templates 2008