woensdag 30 september 2009

Lening oversluiten, hoe moet dat?

Een lening oversluiten is vaak een kwestie van goed vergelijken van rentetarieven. Voor een oversluiting van je lening kun je terecht bij ontzettend veel verschillende kredietverstrekkers. Elke bank of geldverstrekker adverteert wel op Internet en wil jou graag als klant hebben. Het Internet maakt het gelukkig ook makkelijk om rentetarieven naast elkaar te leggen.
Je lening oversluiten begint dus met het maken van een plaatje van verschillende aanbieders en aanbiedingen. Om dit helemaal goed te doen vraag je meerdere offertes op via Internet. Als je gewoon de bedragen intikt op Internet krijg je wel een algemeen idee, maar nooit een precieze berekening van de kosten voor jouw individuele situatie. Zo’n online rekenmachine die dient om de kosten voor een lening oversluiten te berekenen is dan ook leuk voor een algemeen idee, maar niet geschikt voor een exact bedrag.
Leningen oversluiten kan wel lucratief zijn als je voor het laagste tarief wilt lenen. Een beetje onderzoek doet wonderen en kan je een hoop voordeel opleveren op de lange termijn. Kleine besparingen op rente kunnen vaak al wonderen verrichten, omdat je door een lening over te sluiten op langere termijn honderden of duizenden euro’s uitspaart aan niet in rekening gebrachte rente.
Voor je een lening oversluit, kijk nauwkeurig naar alle voorwaarden en kleine lettertjes. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om voor een paar maanden goedkoper te zitten nadat je de lening hebt overgesloten en vervolgens in de knoei komt omdat de rente omhoogschiet. Wees voorzichtig met dit soort aanbiedingen, want goedkoop je lening oversluiten wordt dan een dure grap!

0 reacties:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Direct lening oversluiten - Design by Dzelque Blogger Templates 2008