woensdag 30 september 2009

Lening Op Afbetaling

Waarschijnlijk willen de meeste mensen een zo laag mogelijk maandbedrag als zij geld lenen.De kosten van een lening kun je geheel zelf bepalen.Bij een lening op afbetaling, een lening die langere tijd loopt, voorkom je te hoge kosten.

Hoeveel je maandelijks kwijt bent, is verbonden met de looptijd van de lening.Als je een lening uitspreidt over enkele maanden wordt de maandelijkse betaling vanzelfsprekend een stuk minder.Hoewel deze spreiding dus een voordeel heeft, brengt het ook meer te betalen rente met zich mee.
Een bank vindt het vaak prima als jij een lening neemt met een lange terugbetaaltijd.Zij verdienen dan wel niet direct veel geld, maar op lange termijn wel.Of dit dus een goede keuze voor jou is, is dus nog maar de vraag.
Het hoge rentepercentage is een nadeel van een situatie waarin je lage maandlasten bij je lening hebt.Als je het beste van twee werelden wilt krijgen, maak dan een duidelijke afspraak met jezelf over je terugbetaal plan.De terugbetaling zal toch vroeg of laat moeten plaats vinden.
Het betaalde bedrag aan rente kan achteraf een ware verspilling blijken.Een plan van aanpak kan voorkomen dat je in de looptijd van de lening geen inzicht hebt in hoever je bent met terugbetalen.De reden van eventueel achterlopen kan zo snel mogelijk verholpen worden.
Excuusjes hiervoor aanvoeren is alleen maar nadelig.Natuurlijk komen er tegenslagen, maar de terugbetaling moet heel hoog op je prioriteitenlijstje staan.Het afbetaalplan van de bank of andere leningverstrekker is vaak ongunstiger voor de duur van de lening dan een eigen plan van aanpak.

0 reacties:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Direct lening oversluiten - Design by Dzelque Blogger Templates 2008