dinsdag 29 september 2009

Tips voor het oversluiten van de lening

Het eerste dat je moet doen als je een lening gaat oversluiten is het vergelijken van aanbiedingen van verschillende geldverstrekkers. Er zjin ontzettend veel geldverstrekkers die je graag verder helpen bij het oversluiten van je lening en het afsluiten van een nieuwe lening. Praktisch elke bank of geldverstrekker adverteert op het Internet en door de grote concurrentie zijn er soms mooie voordelen te behalen voor jou als consument.

Omdat er zoveel informatie beschikbaar is op Internet wordt het wel erg gemakkelijk om rentetarieven naast elkaar te leggen. De beste manier om een nauwkeurig overzicht te krijgen van verschillende aanbiedingen is het opvragen van meerdere offertes. De rekenmodules die je op veel websites vindt om te bekijken wat een gemiddelde oversluiting kost blijven toch relatief algemeen en niet toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Een maatwerk offerte geeft je pas het definitieve antwoord.

Een lening oversluiten kan een verstandige beslissing zijn vanuit financieel oogpunt, mits het niet vanuit een impuls of vanuit haast wordt gedaan. Als je bij het afsluiten van de lening niet veel hebt vergeleken dan is de kans bijzonder groot dat je nu niet leent tegen het laagst mogelijke rentepercentage. Ook veranderende omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat je nu voordeliger leent als vroeger.

Door de lange looptijd van veel leningen zijn zelfs kleine verschillen in rentepercentage de moeite waard. Een fractie van een procent rente minder betalen kan er al voor zorgen dat je duizenden eruo's bespaart over de volledige looptijd. En die besparingen bij lening oversluiten tikken richtig aan!

Als je jouw lening wilt oversluiten, wees er dan zeker van dat je van alle kosten en voorwaarden op de hoogte bent. Het komt meer dan eens voor dat de rente een paar maanden goedkoop is en vervolgens de lucht in schiet. Daarom is het aan te raden om op je gemak alles door te nemen en pas te tekenen als je het volledig begrijpt.

0 reacties:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Direct lening oversluiten - Design by Dzelque Blogger Templates 2008