dinsdag 29 september 2009

Lenen met een BKR registratie

Er is veel informatie te verkrijgen over het BKR en in hoeverre het BKR effect heeft op leningen. Maar hoe kun je nou een lening afsluiten ondanks een BKR notering?
Een BKR notering betekent dat je één of meerdere malen je afspraken niet bent nagekomen voor je financiële verplichtingen. Zoiets kan per ongeluk zijn gebeurd of door omstandigheden. Maar de BKR registratie staat genoteerd en heeft over een lange periode invloed op jouw krediet mogelijkheden.
Het is dus niet makkelijk om te lenen ondanks een BKR notering. Een geldverstrekker zal je zien als een verhoogd risico en daarom zul je dieper in de buidel moeten tasten voor wat betreft rente en andere kosten. Leningen die ondanks BKR noteringen worden verstrekt zijn dan ook meestal kleine leningen. Enkele honderden euro's kunnen met een minilening bijvoorbeeld worden verkregen en niet met een grotere persoonlijke lening of doorlopend krediet.
Lenen ondanks BKR kan dus wel, maar het maakt de situatie er bepaald niet makkelijker op. Als je een gesprek met een financieel adviseur hebt over lenen met een BKR notering, zorg dat je dan voorbereid bent. Zorg dat je alle benodigde stukken bij elkaar hebt zitten en dat je op de hoogte bent van jouw situatie.

0 reacties:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Direct lening oversluiten - Design by Dzelque Blogger Templates 2008