dinsdag 29 september 2009

Lening oversluiten via Directa

Directa biedt net als veel andere kredietverstrekkers, de mogelijkheid om via hun een lening te laten oversluiten. De wijze waarop en de mogelijkheden met betrekking tot een lening oversluiten via Directa, zullen hier uitgebreid aan de orde komen.

Oversluiten van een lening via Directa
Bij bestaande financieringen is er een mogelijkheid om alle leningen via Directa te laten oversluiten naar één nieuwe lening. Bij bestaande leningen, kan er gedacht worden aan variaties van het simpel rood staan bij een bank tot een persoonlijke lening en van een doorlopend krediet tot het kopen op afbetaling. Al deze kleine leningen maken de totale schuldenlast onoverzichtelijk en bovendien kunnen er hoge rentes op deze financieringen bestaan. In dat geval is het handig om te onderzoeken of het oversluiten van een lening via Directa een positief effect heeft op de kosten. Een groot voordeel heeft het oversluiten van een verschillende leningen tot een nieuwe via Directa wel en dat is dat met één lening de totale schuldenlast overzichtelijk wordt.

Oversluitservice van Directa
Aan de hand van de informatie over verschillende leningvormen zoals een doorlopend krediet, persoonlijke lening of klein krediet kan de consument op de website van Directa zelf zien welke leningvorm het meest geschikt is. Ook kan er gebruik worden gemaakt van de verschillende rekentools, waarmee de hoogte van de maximale lening kan worden uitgerekend en ook het maandbedrag dat bij een lening moet worden afgelost. Ook kan er een rekenmodule worden ingevuld, waarbij ook de hoogte van de bestaande leningen kan worden ingevuld en waar bij direct antwoord gegeven kan worden op de vraag hoeveel er met het oversluiten van een lening via Directa bespaard kan worden.

Persoonlijk contact via Directa
Een offerte voor het oversluiten van een lening via Directa, kan online worden aangevraagd op de website. Het is echter mogelijk als er onduidelijkheden zijn of als men meer informatie dan er op de website gegeven wordt, persoonlijk contact te krijgen. De consument kan er voor kiezen om zelf via het telefoonnummer van Directa contact op te nemen, maar het is ook mogelijk dat een medewerker van Directa telefonisch contact met u opneemt. Er kan in het laatste geval gebruik worden gemaakt van het formulier ‘Bel mij direct’.

Leningtest voor het oversluiten
Via de website van Directa is het mogelijk, om aan de hand van de in te vullen gegevens, te bepalen welk soort nieuwe lening het meest geschikt is om de bestaande leningen over te sluiten. De uitkomst kan bijvoorbeeld een doorlopend krediet zijn of een persoonlijke lening en vervolgens kan er direct een offerte via Directa worden aangevraagd.

0 reacties:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Direct lening oversluiten - Design by Dzelque Blogger Templates 2008