dinsdag 29 september 2009

Lening aanvraag proces voor leken

Voor sommige mensen is een lening aanvragen synoniem voor eindeloos wachten en een vermoeiende papierkraam. Met name zakelijke leningen zijn een verschrikking om doorheen te komen. Maar met een paar simpele stappen maak je de lening aanvraag een stuk makkelijk en korter. Lees dit artikel om een paar tips te krijgen voor het aanvragen van een lening.

Zorg dat je van te voren je papieren hebt doorgespit als je een lening gaat aanvragen. Je weet van te voren al dat een geldverstrekker gaat vragen om een ID bewijs, een arbeidscontract en je inkomensgegevens. Doe al die papieren in een mapje en heb ze bij de hand als de leningadviseur langskomt of leg ze naast je computer als je een lening online gaat aanvragen. Je kunt het beste een kopie van je identiteitsbewijs maken en je jaaropgaaf erbij hebben. Je jaaropgaaf krijg je maar 1 keer verstrekt door je werkgever, dus wees er zuinig op.

Weet van tevoren al of je BKR coderingen hebt staan. Het heeft geen zin om met een BKR notering een geldverstrrekker te benaderen die vooraf duidelijk maakt dat hij je niet kan helpen als je een BKR registratie hebt. Als je op dit moment een BKR codering hebt staan, kijk dan hoe ernstig het is en of het eigenlijk wel correct is. Het is de moeite waard om je rapport na te lezen. Een A2 codering garandeert je eigenlijk al dat een lening zo goed als onmogelijk wordt, dus dan zul je op zoek moeten gaan naar andere manieren om geld te lenen.

Bij een lening aanvragen is het verstandig om er in elk geval een beetje voorbereiding in te stoppen. Als je jouw situatie weet voordat je een afspraak palnt of offerte aanvraagt bespaar je jezelf en de geldverstrekker heel wat tijd en moeite. Ook zul je sneller voor een lening in aanmerking komen als je alle benodigde informatie kunt geven omdat je alles in orde hebt.

0 reacties:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Direct lening oversluiten - Design by Dzelque Blogger Templates 2008