maandag 2 november 2009

Verantwoord sparen

Een goed pensioen opbouwen, hoeft niet moeilijk te zijn. Als u periodiek een bedrag inlegt, bouwt u al snel een goed kapitaal op. Er zijn een aantal mogelijkheden om een kapitaal op te bouwen:

Lijfrente

De premie voor de lijfrenteverzekering is fiscaal aftrekbaar. Hierdoor wordt uw belastbare inkomen lager. De premie die u voor de lijfrenteverzekering betaalt, is jaarlijks aan te passen aan uw persoonlijke omstandigheden. Flexibel, en de fiscus betaalt mee! Bereken nu hier uw jaarruimte en kijk wat u kunt fiscaal aantrekkelijk kunt investeren in een lijfrenteverzekering.

Sparen

Bankkapitaal (spaarrekening) is ook een manier om uw pensioeninkomen aan te vullen. De rente-inkomsten vormen dan uw inkomensaanvulling. Het bedrag dat u spaart, is niet fiscaal aftrekbaar. Verder betaalt u over de waarde van uw vermogen boven de € 20.000 (afgerond), 1,2% vermogensrendementsheffing. Bovendien zult u zeer gedisciplineerd moet sparen om zeker te zijn van voldoende oudedagsinkomen.

Beleggen

Net als bij sparen op de bank wordt beleggen in aandelen fiscaal niet gestimuleerd en is vermogensrendementsheffing van toepassing. Het rendement op beleggingen fluctueert. In tegenstelling tot een spaarrekening varieert daardoor de waarde van uw vermogen. Als de termijn waarop u het geld belegd wordt langer is dan 10 jaar, en u niet wakker ligt van tussentijdse koersdalingen, kan beleggen in aandelen voor u een goede mogelijkheid zijn.

Het kiezen van een optimale manier om kapitaal op te bouwen, is sterk afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. Laat u daarom vrijblijvend adviseren door een deskundig pensioenadviseur.
ga naar de test...
ga naar de test...
ga naar de test...
ga naar de test...

0 reacties:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Direct lening oversluiten - Design by Dzelque Blogger Templates 2008