maandag 16 november 2009

Opbouw lijfrente

Hoe wordt een lijfrente opgebouwd?

Een lijfrente kunt u op verschillende manieren opbouwen. U kunt in één keer een geldsom storten, die geldsom wordt dan een 'koopsom' genoemd. Die koopsom staat dan middels de lijfrentepolis garant voor een periodieke uitkering later. Hoe groot die uitkering kan zijn kan u laten uitrekenen door een offerte aan te vragen.

Een koopsom ineens storten is bijvoorbeeld mogelijk als u uw spaargeld wilt investeren, of een gouden handdruk heeft ontvangen of wanneer uw levensverzekering tot uitkering is gekomen. U stort het geld dan in de lijfrentepolis van de verzekeraar en deze keert u op van te voren afgesproken tijden een flinke uitkering uit (met rendement)

Periodiek premie betalen voor lijfrentepolis

Een andere manier om lijfrente op te bouwen is het periodiek betalen van een premie. Door in termijnen geld over te maken kunt u ook een lijfrenteuitkering opbouwen. Het is aantrekkelijker dan sparen omdat het gerealiseerde rendement hoger is.

Opsomming van redenen om een lijfrenteverzekering af te sluiten:

- zelf een aanvulling op uw pensioen regelen.
- zelf extra inkomen realiseren als u eerder wilt stoppen met werken
- gouden handdruk fiscaal gunstig investeren

Lijfrente advies: beleggingspolis of garantiepolis?

Dit is een keuze die u zelf zult moeten maken. Een lijfrente op basis van garantie is kiezen voor zekerheid, op basis van beleggen is risico maar potentieel een hoger rendement. Als u tussen deze keuzes twijfelt is het misschien een goed idee een gesprek te hebben met een lijfrente adviseur

0 reacties:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Direct lening oversluiten - Design by Dzelque Blogger Templates 2008