woensdag 11 november 2009

Gouden Handdrukpolis of stamrechtverzekering

Als u een ontslagvergoeding ontvangt moet u daarover direct flink belasting betalen, behalve als u een gouden handdrukpolis of stamrechtverzekering bij een verzekeraar afsluit. Het kapitaal dat u middels de polis opbouwt kunt u later in gedeeltes aan u zelf laten uitkeren en dat is fiscaal gunstiger.

Hiervoor is het noodzakelijk dat het bedrag van de gouden handdruk direct van de werkgever naar de verzekeringsmaatschappij van uw keuze wordt gestort. Dit bedrag wordt dan niet belast maar de uitkeringen later vallen onder de inkomstenbelasting.
Prepensioen en eerder stoppen met werken

Een van de mogelijkheden is de uitkering direct te laten ingaan en zo uw ww tijdelijk aan te vullen tot acceptabel niveau. Bij een uitgestelde uitkering zal uw kapitaal groeien en is het bruikbaar voor prepensioen of eerder stoppen met werken.
Lijfrente advies: beleggingspolis of garantiepolis?

Dit is een keuze die u zelf zult moeten maken. Een lijfrente op basis van garantie is kiezen voor zekerheid, op basis van beleggen is risico maar potentieel een hoger rendement. Als u tussen deze keuzes twijfelt is het misschien een goed idee een gesprek te hebben met een lijfrente adviseur

0 reacties:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Direct lening oversluiten - Design by Dzelque Blogger Templates 2008