donderdag 5 november 2009

Pensioen- en lijfrente advies gesprek

Pensioen en lijfrente zijn vormen van sparen voor uw oude dag. Echter voor u is het van groot belang hoe en waar u dat geld gaat sparen. Er zijn verschillende mogelijkheden:

1. zelf beleggen
2. sparen op een bankrekening
3. sparen in een lijfrente met gegarandeerde uitkeringen
4. sparen in een lijfrente met beleggingen. Hierdoor heeft u kans op hogere rendementen maar ook risico op lagere rendementen.

Voordat u een keuze maakt zijn de volgende factoren van belang:

* hoe ziet uw huidige pensioenregeling (bij uw werkgever) eruit?
* tegen de tijd wanneer u met pensioen gaat, hoe zit het dan met uw hypotheek?
* hoeveel pensioen wilt u dan (geindexeerd) maandelijks ontvangen en wat is daarvoor het benodigde doelkapitaal? Let u daarbij op de inflatie!
* hoeveel kunt en wilt u opzij zetten voor uw pensioen?
* wat zijn de fiscale mogelijkheden (uw jaarruimte)?

Zaken die allemaal behoorlijk ingewikkeld maken om een goede keuze te maken. Vergeet niet dat sparen voor uw pensioen een lange termijn investering is. Een goed advies is daarbij onontbeerlijk.

Echter het vinden van een goede pensioenadviseur is geen gemakkelijke opgave. De ene adviseur is beter opgeleid dan de ander, attendeerd u op andere zaken en mogelijkheden en doet zaken met weer andere verzekeringsmaatschappijen.

Verzekeringen-Online wil het voor u gemakkelijk maken om in één keer meerdere pensioenadviseurs uit te nodigen voor een pensioenadvies. Op deze manier krijgt u een goed overzicht van de voor- en nadelen van elke regeling, én niet onbelangrijk, krijgt u zoveel mogelijk lijfrente offertes zodat u de beste uit kunt kiezen.

0 reacties:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Direct lening oversluiten - Design by Dzelque Blogger Templates 2008