maandag 9 november 2009

Fiscale Oudedags Reserve

Voor ondernemers die een eenmanszaak of een VOF hebben is de FOR regeling bedacht; een afkorting voor fiscale oude dag reserve. Het is namelijk voor mensen die een eenmanszaak hebben niet mogelijk pensioenreserve op te bouwen. Door de FOR regeling toe te passen kunt u jaarlijks maximaal 12% van de winst van uw onderneming aftrekken.

Mocht u echter met uw bedrijf stoppen dan moet u wel iets doen met het geld wat u door deze jaren heen heeft gereserveerd. Er zijn twee basismogelijkheden:

U kunt ofwel belasting over het bedrag betalen (max 52%). Daarvoor kunt u een FOR-spaarverzekering afsluiten die het bedrag wat u aan de fiscus schuldig bent compenseert op het moment van afrekening.
Lijfrentepolis aanvragen

Een andere mogelijkheid is een lijfrentepolis. Die is dan niet langer aftrekbaar, maar u hoeft dan niet direct belasting te betalen. U kunt zowle een directe als een uitgestelde lijfrente kiezen.



Laat u adviseren door een onafhankelijke adviseur die u meerdere lijfrente producten aan kan bieden. U kunt altijd kiezen tussen pakketten emet meer en midner risico dus vraag goed naar de risico's die u met bepaalde pakketten neemt. De keuze is uiteindelijk altijd aan u.

Het aankopen van een nieuwe lijfrente wordt meestal gedaan zodat uw kapitaal kan blijven groeien zonder dat u een groot deel aan de belastingen moet afstaan als inkomstenbelasting. Om die reden kopen veel mensen een direct ingaande lijfrente aan als hun polis tot uitkering komt. Welke lijfrente u kiest kan echter veel verschil maken in rendement, dus past u goed op welke direct ingaande lijfrente u zult kiezen.
Lijfrente advies: beleggingspolis of garantiepolis?

Dit is een keuze die u zelf zult moeten maken. Een lijfrente op basis van garantie is kiezen voor zekerheid, op basis van beleggen is risico maar potentieel een hoger rendement. Als u tussen deze keuzes twijfelt is het misschien een goed idee een gesprek te hebben met een lijfrente adviseur

0 reacties:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Direct lening oversluiten - Design by Dzelque Blogger Templates 2008