vrijdag 13 november 2009

Uitkering lijfrente

Komt uw lijfrente binnenkort tot uitkering? Vraag dan een lijfrente offerte aan dan weet u hoeveel rendement uw vrijkomende lijfrente kan gaan genereren. Kies hiervoor altijd een erkende adviseur, die goed weet wat uw mogelijkheden op dit gebied zijn.

Eerder met pensioen gaan

Kiest u voor een tijdelijke uitkering dan mag de ingangsdatum van de uitkering maximaal zijn als u 65 jaar oud bent. Het is wettelijk niet mogelijk de ingangsdatum op een later tijdstip te kiezen. Indien u al eerder met pensioen gaat is dat meestal de ingangsdatum van de tijdelijke lijfrente. Ook is er een minimale looptijd: bij een tijdelijke lijfrenteverzekering is die minimaal 5 jaar.

Lees ook:

Levenslange oudedagslijfrente
Lijfrente varianten
Overbruggingslijfrente en pensioen

Een overbruggingslijfrente is een ideale vorm om uw plannen om eerder te stoppen met werken te financieren. U kunt de uitkering in laten gaan op het moment dat u met pensioen gaat.

Lees ook:

Oudedagslijfrente

Overbruggingslijfrente

Pensioengat

Lijfrente advies: beleggingspolis of garantiepolis?

Dit is een keuze die u zelf zult moeten maken. Een lijfrente op basis van garantie is kiezen voor zekerheid, op basis van beleggen is risico maar potentieel een hoger rendement. Als u tussen deze keuzes twijfelt is het misschien een goed idee een gesprek te hebben met een lijfrente adviseur

0 reacties:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Direct lening oversluiten - Design by Dzelque Blogger Templates 2008