dinsdag 27 oktober 2009

Nabestaandenlijfrente

De nabestaandenlijfrente is een speciale lijfrentevorm die bedoeld is om uw nazaten, familie of vrienden na uw overlijden financieel te ondersteunen. Zodra u als verzekerde komt te overlijden treedt de polis in werking.

Als u de nabestaandenlijfrente voor uw kinderne afsluit bepaalt de wet dat de uitkering loopt tot uw kinderen 30 jaar oud zijn. Zulke beperkingen zijn er niet als de begunstigde niet tot uw directe familie behoort. Zolang de partner van de begunstigde recht heeft op een ANW uitkering kan een nabestaandenlijfrente worden uitgesteld (hoeft niet).

Het is ook mogelijk voor een nabestaandenlijfrente te kiezen in combinatie met een oudedagslijfrente. Vraag eens aan een adviseur u een voorbeeld voor te rekenen.

Opsomming van redenen om een lijfrenteverzekering af te sluiten:

- zelf een aanvulling op uw pensioen regelen.
- zelf extra inkomen realiseren als u eerder wilt stoppen met werken
- gouden handdruk fiscaal gunstig investeren

Lijfrente advies: beleggingspolis of garantiepolis?

Dit is een keuze die u zelf zult moeten maken. Een lijfrente op basis van garantie is kiezen voor zekerheid, op basis van beleggen is risico maar potentieel een hoger rendement. Als u tussen deze keuzes twijfelt is het misschien een goed idee een gesprek te hebben met een lijfrente adviseur

0 reacties:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Direct lening oversluiten - Design by Dzelque Blogger Templates 2008