dinsdag 27 oktober 2009

Geld lenen met BKR

Er kunnen met een aantal zaken rekening worden gehouden als er een krediet wordt aangevraagd of als er al een kredietfaciliteit is afgegeven waardoor er een negatieve BKR codering is ontstaan.

Deze factoren zullen hieronder nader worden toegelicht.

* Een krediet dat wordt afgesloten blijft gedurende een lange periode geregistreerd staan bij het BKR en zal pas vijf jaar na aflossing van het krediet uit het systeem verwijderd worden.
* Er worden in het BKR altijd een aantal vaste gegevens vermeld. Voorbeelden hiervan zijn zoals ingangsdatum, soort krediet, hoogte van het krediet. Achterstanden in betaling zijn dus ook nog zichtbaar tot vijf jaar na aflossing van een krediet en kan dus eventueel tot moeilijkheden leiden bij het afsluiten van een nieuw krediet.
* Het is mogelijk voor alle personen om inzage te krijgen in hun eigen geregistreerde gegevens bij het BKR. Zo kan nagegaan worden als er door een kredietverstrekker een krediet geweigerd wordt of de gegevens wel kloppen zoals deze geregistreerd staan.
* Als blijkt dat er onjuiste gegevens staan vermeld dan kan via de oorspronkelijke kredietverstrekker die de gegevens heeft laten registreren verzocht worden om de gegevens te corrigeren.
* Bij een negatieve BKR notering kan er door de reguliere geldverstrekkers geweigerd worden om een krediet te verstrekken en zal er naar andere mogelijkheden gezocht moeten worden


Dat men een BKR codering heeft, hoeft niet persé te betekenen dat men geen geld kan lenen met BKR van een erkende geldverstrekkers of financiële instellingen. Ook in het geval van bepaalde coderingen, zijn er toch geldverstrekkers die u toch geld lenen. Vaak zijn dit geldverstrekkers die zich gespecialiseerd hebben in het lenen met BKR van geld aan mensen met een codering.

U kunt er overigens wel op rekenen dat er met een hoger rentepercentage dan normaal gewerkt wordt, omdat de negatieve codering toch een risicofactor is. In dit geval moet u denken aan een opslag van 1,5 % tot 2,5 % boven het regulier gehanteerde rentepercentage. Men zal echter niet in alle gevallen geld lenen met BKR aan mensen met een negatieve codering; een codering kan er ook toe leiden dat men u geen geld wil lenen. Zelfs dan is er vaak nog een andere mogelijkheid om geld te lenen, namelijk geld lenen zonder dat er een BKR toetsing plaatsvindt.

0 reacties:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Direct lening oversluiten - Design by Dzelque Blogger Templates 2008