dinsdag 27 oktober 2009

Levenslange lijfrente

Na een van te voren afgesproken tijdsperiode komt uw lijfrente tot uitkering, maar wat dan? Dan komt u voor een aantal keuzes te staan die invloed hebben op de uitkering:

Een van die keuzes is de keuze tussen een tijdelijke of een levenslange uitkering. De levenslangeuitkering is lager maar kan aantrekkelijk zijn als u perspectief heeft op een lang leven. Het wordt vaak gebruikt als extra pensioenaanvulling door consumenten.

U mag maximaal 70 jaar oud zijn om voor een levenslange lijfrente te kiezen, dat is wettelijk vastgesteld. De hoogte van de uitkering staat vrij.

Als u overlijdt stopt de uitkering, maar de mogelijkheid bestaat om de lijfrente te laten overgaan op uw nabestaanden. Als u hierover meer informatie wilt kunt u een van onderstaande opties kiezen:

Oversluiten huidige lijfrente in een polis die meer rendement levert

Bent u niet tevreden over uw huidige verzekeraar en denkt u dat het kapitaal in uw lijfrenteverzekering meer rendement kan opleveren?

Laat een expert eens naar uw polis kijken om te zien of het oversluiten van uw lijfrente zin heeft!

Lijfrente advies: beleggingspolis of garantiepolis?

Dit is een keuze die u zelf zult moeten maken. Een lijfrente op basis van garantie is kiezen voor zekerheid, op basis van beleggen is risico maar potentieel een hoger rendement. Als u tussen deze keuzes twijfelt is het misschien een goed idee een gesprek te hebben met een lijfrente adviseur

0 reacties:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Direct lening oversluiten - Design by Dzelque Blogger Templates 2008