dinsdag 27 oktober 2009

Lijfrentevormen of varianten:

Er bestaan een aantal verschillende lijfrentevormen of varianten, die elk een andere werkwijze of uitekeringswijze kennen. Webzo belicht op deze pagina enkele van de meest voorkomende vormen:

Overbruggingslijfrente

Wilt u eerder met pensioen? Dan is de overbruggingslijfrente het ideale middel om voortijdig met pensioen te gaan. Met de uitkeringen van een overbruggingslijfrente komt u gemakkelijk de jaren door dat u geen volledig salaris meer krijgt.

Meer informatie overbruggingslijfrente

Oudedaglijfrente

De oudedaglijfrente is vooral bedoeld om een extra aanvulling op uw pensioen te creeren, of om uw pensioentekort aan te vullen zodat u later een volledig pensioen heeft. Middels een oudedaglijfrente kunt u door het betalen van een koopsom of premie met extra rendement zelf zorgen voor een goed pensioen later.

Meer informatie oudedaglijfrente

Nabestaandenlijfrente

Als u het belangrijk vindt dat uw nabestaanden na uw overlijden een stuk financiele zekerheid hebben is de nabestaandenlijfrente een geschikt middel om extra financiele zekerheid aan hen te bieden na uw overlijden. De uitkering treedt in werking zodra de verzekerde overlijdt en geeft een periodieke uitkering van kapitaal aan de begunstigden. Dat hoeft overigens niet perse familie te zijn.

Nabestaandenlijfrente
Invaliditeitslijfrente

Bij deze polis krijgen uw minder of meerjarige invalide kinderen een uitkering om hen financieel te verzorgen tijdens uw leven of na uw overlijden.



**

Opsomming van redenen om een lijfrenteverzekering af te sluiten:

- zelf een aanvulling op uw pensioen regelen.
- zelf extra inkomen realiseren als u eerder wilt stoppen met werken
- gouden handdruk fiscaal gunstig investeren

Lijfrente advies: beleggingspolis of garantiepolis?

Dit is een keuze die u zelf zult moeten maken. Een lijfrente op basis van garantie is kiezen voor zekerheid, op basis van beleggen is risico maar potentieel een hoger rendement. Als u tussen deze keuzes twijfelt is het misschien een goed idee een gesprek te hebben met een lijfrente adviseur

0 reacties:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Direct lening oversluiten - Design by Dzelque Blogger Templates 2008