dinsdag 27 oktober 2009

Goedkoop geld lenen

Iedereen kent de reclames wel over lenen en goedkoop geld lenen. Een superlage rente, blije mensen en grote aankopen die binnen handbereik zijn door een lening. Was het allemaal maar zo simpel als in de reclames. U bent meestal duurder uit met een goedkope lening met een super lage marktrente. De reclames over leningen met een lage rente zien er zeer pakkend uit maar vaak zijn er speciale voorwaarden.

Wat vaak voorkomt is dat de rente van de lening in eerste instantie lager is maar dat u vaak duurder uit bent op de lange termijn. Na de eerste jaren betaalt u een rente die doorgaans hoger is dan de rente van andere aanbieders. Hier zijn de laatste tijd veel berichten over geweest in het nieuws. Pas dus goed op met leningen met een lage rente.

Advies van een adviseur
Het gesprek met de kredietadviseur kunt u snel en direct op het internet aanvragen of u belt voor de aanvraag van het gesprek. Voordat u tekent zorg er dan voor dat de kredietadviseur u het hele verhaal scherp en duidelijk heeft uitgelegd. Het moet u volledig duidelijk zijn wat de lening inhoudt voor uw maandelijkse lasten en hoe lang u er aan vast zit. Voorkomen is beter dan genezen laten we maar zeggen. Een goed gevoel hebben in de kredietadviseur is zeer belangrijk – laat uw intuïtie niet in de steek!

Verzekering
Als u geld leent kunt u buiten de lening ook een verzekering afsluiten voor als u niet meer kunt aflossen door bijvoorbeeld werkloosheid. U bent bij sommige kredietverstrekkers verplicht uzelf te verzekeren. Als de kredietverstrekker u verplicht om een verzekering af te sluiten, dan bent u vrij om te bepalen bij wie u dat doet. U hoeft niet perse een verzekering af te sluiten voor de lening. Dat is een stuk goedkoper maar er zitten wel risico’s aan vast. U bent zelf degene die ervoor opdraait, of uw nabestaanden, wanneer u in betalingsproblemen komt. Dat is de prijs voor een goedkope lening afsluiten.

Geld lenen betekent dat u eindelijk die auto of motor kunt kopen met het geld van de lening, maar het betekent ook dat u de lening terug moet betalen. Bekijk dus wat een geldlening voor uw maandelijkse lasten betekent. Een lening kan nog zo goedkoop zijn – als u het niet kunt betalen is nog steeds te duur. Om te zien of u elke maand een bepaald bedrag aan rente en aflossing kunt betalen, zet u een bepaalde tijd elke maand het leenbedrag opzij in een spaarpot. Zo ontdekt u zonder risico of u elke maand het leenbedrag kunt veroorloven zonder in problemen te komen.

0 reacties:

Design by Dzelque Blogger Templates 2008

Direct lening oversluiten - Design by Dzelque Blogger Templates 2008